Лятото е времето за отворени дрехи, пътувания из природата и страната. Насладете

...
Лятото е времето за отворени дрехи, пътувания из природата и страната. Насладете
Коментари Харесай

Когато ви ужили пчела, оса или стършел просто направете това и проблеми няма да имате

Лятото е времето за отворени облекла, пътувания из природата и страната. Насладете се оптимално на всички удоволствия от топлата отмора, само че не забравяйте и за насекомите. Вече стартират да се появяват бръмчащи фенове на ухапванията, тъй че е значимо да знаете каква първа помощ ще помогне на жертвата им

Ако не сте алергични към ужилвания от оси, пчели и стършели, имате огромен шанс: можете да минете единствено с леки мъчителни чувства и отичане. Но страдащите от алергии би трябвало да бъдат доста деликатни, сигурно няма да е ненужно. Научете по какъв начин да осигурите първа помощ при ухапвания от инсекти на себе си и околните си.

Как се дава първа помощ при ухапвания от инсекти?

За да предотвратите алергична реакция и да предотвратите разпространяването на отрова:

Пийте доста вода, с цел да намалите цялостната си токсична реакция. В допълнение към водата са чудесни сладката вода и горещият сладостен чай.

На мястото на ухапването би трябвало да си извършите леден компрес. Ще свършат работа забрадка или парче плат.

Ако имате опция и нужните съставки на разположение, накиснете забрадка в разтвор на сода за самун и нанесете върху региона на подуването за 20 минути. За да приготвите разтвора, разтворете 1 ч.ч. сода в чаша вода.

Бучка навлажнена захар ще ви помогне да изтеглите отровата от ухапването.

За да предотвратите алергична реакция, би трябвало да пиете антихистамин. Най-добре е постоянно да ви е на разположение.

За облекчение на отичане и болежка:

Можете да извършите компрес, като накиснете забрадка в студена вода, оцет и вода или втривате алкохол. Лимонов сок или тинктура с водка също ще свърши работа.

Ако имате на разположение плодове или зеленчуци, използвайте ги. Например половин парче лук, чесън, домат, ябълка или намачкани листа от магданоз могат да оказват помощ за облекчение на отока и облекчение на болката.

 Ако сте взели със себе си аптечка, използвайте я. Намокрете таблетка валидол с вода и нанесете върху мястото на захапване. Раната може да бъде намазана с Фенистил гел или псило-балсам.

Листът на живовляк, който е много публикуван даже в града, е отличен при ухапвания от инсекти. Можете също по този начин да извършите разтвор от невен.

Ако излезете от града в природата , по-добре е неотложно да се запасите с нужните средства. Те не заемат доста място, само че ще ви оказват помощ да не си разваляте почивката. Знаете ли някакви национални способи за ухапване от насекоми ? Споделете в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР